Het is eindelijk zover. Een deel van de 79 sociale huurwoningen aan De Klamp in Heerhugowaard is in gebruik genomen. De gemeente Dijk en Waard schreef eerder dat de huizen nog voor de zomer opgeleverd zouden worden. Maar dat bleek een te rooskleurig beeld. Want hoewel de tientallen nieuwbouwappartementen in het project maandenlang leegstonden, konden de bewoners nog geen sleutel krijgen. Een deel van de mensen heeft nu wel zijn intrek genomen in de nieuwbouw. Maar voor een aantal bewoners is het nog geduld hebben: de laatste sleuteloverdrachten vinden voor het einde van dit jaar plaats.

Zeg je Dijk en Waard dan zeg je een grote bouwambitie. Voor 2030 wil het college zo'n tienduizend woningen bouwen in Heerhugowaard en Langedijk. Op verschillende plekken in de gemeente gaat binnenkort gebouwd worden of staan de eerste heipalen al in de grond. Neem bijvoorbeeld nieuwbouwwijken Tuinen van Luna en De Draai, maar ook binnenstedelijke locaties als de Berckheidelaan en De Klamp. Over die laatste gaan we het in dit artikel hebben. (Tekst gaat verder onder de foto)

De woningen zijn duurzaam gebouwd en goed geïsoleerd.


Het project De Klamp telt in totaal 59 appartementen en 20 eengezinswoningen. Naast het Heerhugowaardse crematorium verrees het bouwproject. Complete gevels en vloeren worden gemaakt in de fabriek en eenmaal op locatie in elkaar gezet. De ambitie was om het project nog voor de zomer op te leveren. Dat leek haalbaar: "Het is ons gelukt om hier in een hele korte tijd mooie woningen te realiseren", zei bestuurder Nicole van Wijk van Woonwaard, eerder over het project. De corporatie gaat de 59 houten appartementen verhuren. Ook Tim van Ruiten van Woonstichting Langedijk, die de eengezinswoningen gaat verhuren, was blij met de nieuwbouw: "Heel goed voor woningzoekenden dat er deze zomer nieuwe huurhuizen beschikbaar komen."

Of toch niet. In augustus schreef Streekstad Centraal dat de woningen nog steeds niet opgeleverd zijn. Sterker nog: de 59 appartementen waren eigenlijk al voltooid, maar stonden al maanden leeg. "Het streven is dat huizen zo kort mogelijk leeg staan, maar dat is in dit project niet gelukt", benadrukte woordvoerder Monique Kerssens van Woonwaard. Volgens de persvoorlichter is de vertraging ontstaan bij de bouw van de rijtjeshuizen op De Klamp. "Hierdoor is de omgeving rond het gebouw niet woonrijp en kunnen we geen sleutels afgeven. We streven ernaar dat huurders snel hun intrek kunnen nemen in de nieuwe woning, maar het moet wel veilig zijn. Dat is simpelweg nog niet het geval." (Tekst gaat verder onder de foto)

Maandenlang waren de 59 appartementen klaar voor gebruik, maar werden ze niet bewoond. (Beeld: Streekstad Centraal)


De situatie zorgde voor flinke vertraging. Ook nu nog hebben niet alle bewoners hun intrek genomen in de spiksplinternieuwe woningen. "De laatste nieuwkomers krijgen nog voor het einde van het jaar de sleutel." Uit een bericht van de gemeente blijkt: "De aannemer is nog bezig met de verdere inrichting van de openbare ruimte, zoals de aanleg van de bestrating, de openbare verlichting en het groen." Het gaat dus nog wel even duren voordat alle huizen op De Klamp bewoond zijn. Maar zoals Dijk en Waard in datzelfde bericht schrijft: "De gemeente, corporaties en bouwers hebben met De Klamp laten zien hoe snel een project kan lopen. Van het bouwrijp maken van de grond tot aan de oplevering heeft amper een jaar geduurd."

Ter gelegenheid van de afronding van het bouwproject wordt op het terrein een boom geplant.
Pin It
Bekeken: 2466x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/