Burgemeester Maarten Poorter wil de dienstauto's van Dijk en Waard ook privé kunnen gebruiken. En daar gaat het college in mee. Eerder was afgesproken dat Poorter de gemeentelijke wagens mocht gebruiken tót hij in Dijk en Waard woont, maar op die beperking komt het college nu terug. "Voor de dynamische aard van het ambt is een strikte beperking tot zakelijk gebruik onpraktisch."

Het gemeentebestuur stelt niet alleen het toestaan van privégebruik door de burgemeester voor, er moet ook een tweede gemeenschappelijke dienstauto komen. De auto's worden vooral gebruikt om naar afspraken buiten de gemeente te gaan. De kosten zijn jaarlijks ongeveer 15.000 euro per voertuig.

"Stel we moeten naar Alkmaar-Noord of Opmeer dan kunnen we wel met het openbaar vervoer gaan, maar dan zijn we veel langer onderweg", legde wethouder John Does eerder uit aan Streekstad Centraal. Het plan voor de eerste dienstauto werd niet bepaald positief ontvangen door een aantal politieke partijen. "Het besluit staat haaks op het eigen beleid waarbij gestimuleerd wordt om te wandelen, fietsen of gebruik te maken van het openbaar vervoer , benadrukte fractievoorzitter Femke Lammerts van de VVD.

Dienstauto's voor collegeleden is dus een gevoelig onderwerp, laat staan dienstwagens voor privégebruik. Recent werd bekend dat demissionair minister Franc Weerwind in zijn tijd als burgemeester zijn dienstauto heeft gebruikt voor privéritten. "Ik heb altijd veronderstelling verkeerd dat ik daarmee handelde binnen de geldende regelingen." Maar in Almere was het privégebruik niet toegestaan. Dat is in Dijk en Waard anders, benadrukt het college: "De fiscale effecten zijn voor Poorter zijn eigen rekening, zoals in de regeling hierover is vastgesteld."

Om het risico van imagoschade te ondervangen, wordt 'een sluitende en controleerbare rittenadministratie' bijgehouden.
Pin It
Bekeken: 901x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/