Het CDA wil een spoeddebat over de coalitiebreuk in Dijk en Waard. Dat meldt CDA-fractievoorzitter Jasper John aan Dijk en Waard Centraal. Maandag werd bekend dat de Dijk en Waardse Onafhankelijke Partij, Lokaal Dijk en Waard en Senioren Dijk en Waard geen vertrouwen meer hebben in een samenwerking met de VVD.

Jasper John wil de ontstane situatie graag met de gemeenteraad bespreken. "Het verzoek voor een debat is ingediend", vertelt de fractievoorzitter van het CDA. "Zoals het er nu naar uitziet wordt het dinsdag. Dan staat er al een raadsvergadering op de planning, dus dat is de meest praktische keuze." Volgens John zou het debat moeten gaan over onder meer de aanleiding van de vertrouwensbreuk en het vertrouwen tussen de fracties onderling en in het college.

Na ruim tien maanden is de coalitie in Dijk en Waard geklapt. "Er is onvoldoende vertrouwen om de samenwerking met de VVD de komende drie jaar stabiel te kunnen uitvoeren", stellen de partijen in een verklaring. Ze spreken over een aantal 'onoverbrugbare problemen', die een samenwerking in de weg staat.

Coalitiepartijen Dijk en Waardse Onafhankelijke Partij, Lokaal Dijk en Waard en Senioren Dijk en Waard hebben in een brief gemeld dat ze gesprekken voeren met GroenLinks, PvdA en ChristenUnie. Een coalitie met zoveel partijen lijkt omslachtig en lastig, maar dat is het zeker niet, zo houdt fractievoorzitter Soledad van Eijk van GroenLinks Dijk en Waard Centraal voor. "We kregen een aantal dagen geleden een belletje of we wilden nadenken om mee te werken in de coalitie. Ik moest toen gelijk denken aan een coalitie met ook de PvdA en ChristenUnie erbij. We hebben lokaal namelijk hetzelfde geluid." Maandagavond is ook meteen de eerste niet-inhoudelijke kennismaking gehouden.

Pin It
Bekeken: 1039x
http://bem.fk.unand.ac.id/demo-slot/ http://pilarsosbudasean.kemenkopmk.go.id/slot-demo/ https://perpustakaan.atmaluhur.ac.id/slot-gacor/ https://perpus.makassarkota.go.id/slot-gacor/ http://pustaka.merantikab.go.id/demo-slot/ https://helpdesklpse.kotabogor.go.id/demo-pgsoft/ https://bpfpik.ub.ac.id/-/slot-gacor/ https://bcc.ub.ac.id/slot-demo-pragmatic/ http://web.upgriplk.ac.id/slot-demo/ https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://95.111.196.187/ https://94.237.67.110/ https://149.129.223.146/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/