De bibliotheek Alkmaar Centrum en het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN) Noord-Kennemerland houden vanaf dinsdag 5 maart elke dinsdagavond een klimaatcursus. Niet alleen krijgen de deelnemers informatie over de klimaatverandering, ook gaan ze een eigen duurzaamheidsplan maken. De cursus bestaat uit zeven bijeenkomsten, daarnaast komen er drie excursies.

“We kunnen wel somber worden over de klimaatverandering. Maar met elkaar in gesprek gaan erover en ermee bezig zijn kan een gevoel geven dat je bijdraagt aan het voorkomen van de klimaatverandering”, zegt Henk Groenewegen tegen Streekstad Centraal. Hij is één van de cursusleiders. De cursus is een idee van Helen Dekker. Nadat zij deze cursus ergens anders gevolgd had, wilde ze dezelfde cursus geven maar dan in haar regio.

Tijdens de cursus zijn er meerderen sprekers die de cursus leiden. Henk Groenewegen is daar één van. Samen met Helen Dekker en Joop Bons nemen ze de aanwezigen mee in wat klimaatverandering inhoudt. "Er is ook een ‘storyteller’ bij, die zal verhalend vertellen over wat de deelnemers zelf kunnen bijdragen. Verhalend dingen uitleggen helpt bij het laten begrijpen wat het inhoudt", legt Groenewegen uit.

Na de cursus lopen de deelnemers weg met een eigen plan. Een plan dat hun leefstijl een beetje duurzamer maakt: "Ze moeten het echt een tijdje kunnen volhouden. Minder lang douchen of minder plastic in huis halen is daar een voorbeeld van."

De cursus zal vanaf 5 maart elke dinsdag plaatsvinden, van 19:30 tot 21:30 uur in de bibliotheek Alkmaar Centrum. Tijdens de excursies bezoeken de deelnemers duurzame projecten in de regio, die zijn van 9:30 tot 12:00 uur op vrijdag 22 maart, zaterdag 13 april en zaterdag 20 april. De cursus kost voor niet-leden 70 euro en voor leden van IVN of nieuwe leden kost het 50 euro. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Pin It
Bekeken: 207x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/